Esteu aquí

Recomanació literària

"Anem d'excursió per Catalunya: 30 excursions per a nois i noies" és un llibre ideal per iniciar-se en l'excursionisme al nostre país, escrit per l'Amescolta Jordi Quera, actualment president de l'associació d'alpinistes Mountain Wilderness Internacional.

Es tracta, per una banda, d'una petita història de l'excursionisme complementada amb un manual pràctic que inclou consells diversos, des de com fer-se la motxilla fins a com fer servir un mapa, una brúixola o un GPS. De l'altra, és un recull de trenta excursions, algunes d'elles ascensions a cims mítics, endreçades per ordre de dificultat i enteses com a petits passos en l'evolució d'un bon excursionista: començant pel castell d'Eramprunyà, passant per Tavertet o Les Agulles i acabant al Pedraforca. 

El llibre ha estat publicat per CIM Edicions i l'Editorial Alpina amb la col·laboració de Cavall Fort, ja que totes les rutes inventariades han estat publicades per l'autor en aquesta revista durant els darrers quinze anys.

La majoria de les fotografies estan fetes pel mateix autor. En aquest cas, es tracta de les Agulles d'Amitges (Pallars Sobirà) i està inclosa a l'interior del llibre.