Esteu aquí

Torna 'La Murga' d'Escoltes Catalans a Ciutat Vella: pel dret a un habitatge digne!

Aquest cap de setmana s’ha donat el tret de sortida a una nova edició de ‘La Murga’ Barcelona: i ja en van 18! Un any més, pioners i pioners d'Escoltes Catalans (associació referent de la Fundació Escolta Josep Carol) conviuran durant uns dies (del 12 al 16 d'abril) amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida mitjançant la rehabilitació dels seus pisos i així poder analitzar millor les raons i les conseqüències de les grans desigualtats socials a les nostres ciutats i barris. 

Aquest any hi participen l’AE Foc Nou (El Masnou), l’AE Jaume Vicens Vives (Molins de Rei), l’AE Pere Rosselló (Barcelona), l’AE El Pasqualet (Caldes de Montbui) i l’ AE L’Esclat (Llavaneres). Més de seixanta pioners i pioners, acompanyats pels seus caps i per l’equip de ‘La Murga’ es van trobar dissabte al Parc de la Ciutadella per  fer una primera presa de contacte abans de setmana santa. Al llarg de tot el matí, van fer una descoberta de Ciutat Vella i van analitzar les semblances i diferències amb els seus respectius barris/pobles/viles. També se’ls va informar dels equips en què es dividirien per distribuir-se per pisos.

El projecte té com a objectius millorar les condicions de vida dels col•lectius en risc d’exclusió social fomentant les accions locals i contribuir a la defensa del dret de tota persona a gaudir d'un habitatge digne, a través de la millora de les condicions d’habitabilitat dels pisos. La rehabilitació d’aquests espais i la implicació amb els i les joves afavoreixen la inclusió social dels veïns i veïnes participants.

Tot i que ‘La Murga’ és per a joves de 14 a 18 anys, l’equip del projecte ha anat elaborant diversos recursos que es poden utilitzar al cau amb altres unitats per sensibilitzar sobre la problemàtica social de la pobresa a les nostres ciutats i barris, com ara el curtmetratge documental o el llibre 'Una casa nova', un conte per a infants (6-11 anys).