Esteu aquí

Serveis educatius. Estiu Jove

camps_0.jpgEstiuJove és la nostra proposta d’activitats d’estiu per a joves, tant catalans com d’arreu del món. Més de 20.000 participants entre 14 i 25 anys ja han gaudit dels camps de treball, rutes, campaments o estades internacionals que gestionem.

Et ve gust viure aventures, conèixer gent amb les teves inquietuds i fer alguna cosa per canviar el món? Vine!

Per cert, ja saps què és un camp de treball? És una acció comunitària d’aprenentatge i servei on els participants es responsabilitzen de realitzar una feina de suport en l’àmbit social, mediambiental, cultural, etc., a canvi d’una gran experiència vivencial.  És una forma intensa d’intervenir i participar en un medi determinat amb la intenció de crear sinèrgies entre els voluntaris i les persones que viuen en l’entorn proper.

 

 

Camps de treball per a menors d'edat a Catalunya:

FEM VIA VERDA - Del 30 de Juny al 14 de juliol a Solivella (Conca de Barberà) - El patrimoni de Solivella és bast i des de l’Ajuntament ja fa anys que s’iniciaren diferents accions per tal de recuperar-lo. Aquest camp de treball se centra en tasques de neteja els voltants dels àntics safarejos de Solivella, els més antics de la comarca, recuperats a camps de treball anteriors.
A la via verda a l’entorn dels safareijus, i els murs de pedra que s’hi localitzen, amb la descoberta de l’espai, es pretén posar en valor la feina que feren els avantpassats del segle XIX, i reobrir-los a la ciutadania. Es duran a terme tasques de neteja de l’espai, t’endinsaràs en la història de Solivella, el seu dialecte el “Xipella”, coneixeràs les entitats culturals del poble i gaudiràs d’un entorn rural en companyia d’altres joves com tu!

L'HOSPITAL DE POBRES I EL CAMÍ A LES FORQUES - Del 30 de Juny al 14 de juliol a La Fatarella (Terra Alta) - Aquest camp de treball es centra en la realització de tasques de recuperació de camins històrics i de control de residus per preservar part del patrimoni cultural i mediambiental de la comarca. Faràs tasques tècniques relacionades amb el drenatge de l’aigua, la vegetació que s’ha de desbrossar perquè obstaculitza el pas, la reparació dels elements de senyalització degradats, entre d’altres

COOPERA AMB ALCARRÀS - Del 1 al 15 de juliol a Alcarràs (Segrià) - Aquest camp de treball ofereix l’oportunitat d’establir una relació d’igual a igual entre els i les participants i les persones que viuen invisibilitzades a la nostra societat. Aquesta relació, que difícilment podria néixer al marge d’un projecte com aquest, pot ser molt enriquidora per a ambdues parts i pot donar lloc a trencar estereotips i tenir una visió més àmplia del món.
A banda de l’acció directa al pisos, es realitzaran altres activitats sobre la pobresa i les desigualtats, cosa que permetrà que els joves rebin una sacsejada, estimulats per un munt de qüestions que sovint passen desapercebudes.

DESCOBRINT SPELUNCA - Del 7 al 21 de juliol a l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) - El riu és part de la població de l’Espluga de Francolí i per això des de l’Ajuntament ja es van duent a terme accions per tal de conservar-lo, mantenir-lo i cuidar-lo, convertint-lo així en una part més de la població. El projecte consta de dos grans objectius, netejar, mantenir i recuperar la zona del riu Milans, així com la recuperació de la infraestructura de rec al naixement del riu Francolí, la qual abastia d’aigua els molins del mateix riu: Al riu Milans: neteja i adequació de la zona; eliminació d’espècies invasores presents al riu: arrancar la canya americana; construcció de diferents nius i tanques de canyes, ...Al riu Francolí: retirar runa i deixalles i reconstrucció de la infraestructura de rec.

COOPERA AMB REUS Del 7 al 21 de juliol a Reus (Baix Camp) - L’objectiu és acostar els joves a la problemàtica de l'exclusió social oferint-los la possibilitat de conviure amb persones que viuen situacions socioeconòmiques complicades i col·laborant en la millora de les seves condicions de vida a través de la millora de l’habitabilitat dels seus pisos, tasca realment útil ja que afavoreix molt la seva integració social i, per tant, és un granet de sorra en el treball cap a una societat més justa i igualitària.

LA LLEVA DEL BIBERÓ - Del 15 al 29 de juliol a Pinell de Brai (Terra Alta) - Pinell de Brai va esdevenir rereguarda immediata de la línia de front establerta als cims de la serra de Pàndols, amb la instal·lació de diversos serveis militars. Per protegir la població de l’enemic, entre d’altres, es van excavar trinxeres en els turons que l’envolten. Recuperació de les infraestructures defensives que conformen el conjunt: trinxeres, pous de tirador, refugis, .... on es combinarà la excavació, el transport del material resultant i la restauració, en diferents fases.

RECUPERACIÓ DE CAMINS - Del 15 al 29 de juliol a Montgai (la Noguera) - Aquest camp de treball es centra en la realització de tasques de recuperació de camins històrics així com la restauració ambiental i neteja dels espais treballats, fent créixer el sentiment de conservació i manteniment del medi ambient entre els joves, i millorant els espais naturals pel foment del turisme en aquest municipi.
A més a més pot donar lloc a un gran treball de relació social entre els joves d’arreu assistents al camp de treball amb els joves autòctons, establint noves conductes i interaccions que creiem positives pel desenvolupament integral dels joves.

RECUPEREM CAMINS HISTÒRICS A L'ALTA RIBAGORÇA - Del 15 al 29 de juliol a Pont de Suert (Alta Ribagorça) - Aquest camp de treball es centra en la realització de tasques de recuperació de camins històrics i de control de residus per preservar par del patrimoni cultural i mediambiental de la comarca. Durant el desenvolupament del projecte, realitzaràs tasques tècniques relacionades amb el drenatge de l’aigua, la vegetació que s’ha de desbrossar perquè obstaculitza el pas, la reparació dels elements de senyalització degradats o la reconstrucció d’empedrats i passarel•les malmesos, entre d’altres.
A més es realitzaran diverses activitats esportives, culturals i de descoberta de l’entorn. I tot això gaudint del magnífic entorn natural de la comarca acompanyat d’altres joves com tu!

Camp de treball internacional per a majors d'edat a Catalunya:

ELS ÍBERS, LA VIDA SOTA TERRA - del 4 al 18 de juliol a la Llacuna (Anoia)