You are here

La FCEG s’adhereix a la campanya “Tancarem el CIE”

La Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, en consonància amb els valors escoltes i la defensa dels Drets Humans, s'ha adherit a la campanya “Tancarem el CIE”, animant els agrupaments a treballar entorn d’aquesta realitat opaca i a participar en les accions previstes el proper divendres 17 d’octubre (míting-piulada) i el dissabte 18 d’octubre (encerclem el CIE).

 

 

 

MANIFEST DE LA CAMPANYA:

Nosaltres, associacions, ciutadanes i ciutadans de Catalunya, hem decidit tancar el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona.

No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com tu -el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik-, hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi.

El CIE és un espai totalment opac, al qual les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions.

Tot això passa al CIE de Barcelona però també a la resta de CIEs de l’Estat espanyol. I és per això que no els volem, ni aquí ni enlloc. L’existència d’un CIE a Barcelona suposa un dramàtic retrocés en el compliment dels Drets humans a la nostra ciutat i al nostre país: efectivament, els CIEs són incompatibles amb els Drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.

Hi ha moltes més raons per tancar el CIE de Barcelona, però una sola de les anteriors ja és suficient per fer-ho.

 

Per Vergonya !!

Per Justícia !!

Per Dignitat !!

No volem ser-ne còmplices

 

Més informació:

Web: www.tancaremelcie.cat

Twitter: @tancaremelcie

Facebook: tancaremelcie

 

Notícia publicada a la web de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge.