You are here

Crònica de la TAM-TAM d'Amescoltes

El passat 27 de setembre vam celebrar la primera TAM-TAM: la Trobada d'Amescoltes, la xarxa de suport d’Escoltes Catalans (EC) formada per antics membres d'equips associatius i agrupaments i per altres amics de l’associació. Amb  ganes de retrobar-nos i conèixer de primera mà l’actualitat associativa, vam passar el dissabte al campament juvenil de La Riba. Vam ser una cinquantena de persones de totes les generacions i, el que és més significatiu: amb representació de totes les vegueries!

Els actuals membres de la Junta Permanent de l'associació van explicar-nos l'estat actual d'EC, obrint un espai on poder compartir impressions en relació a dos temes molt importants. D'una banda, el procés d'unitat de l'escoltisme català i, de l'altra, el posicionament de l'Associació en relació al procés en què es troba immers el nostre país a l'entorn del dret a decidir i la possible independència de l'Estat Espanyol. 

A la TAM-TAM es va presentar la nova etapa d'Amescoltes, en la qual es multipliquen les maneres en què antics i amics poden col•laborar i implicar-se en el suport actiu a l’escoltisme. Així, per exemple, a la trobada es va explicar com des d'EC es demana el suport per difondre a la comunitat educativa (escoles, instituts i altres agents educatius) la col•lecció Tambali de recursos pedagògics per educar en valors, que editen conjuntament Graó, EC i la FEJC. D'altres projectes en què les col·laboracions seran molt benvingudes són  la construcció de valor educatiu a la xarxa de terrenys d'Acampada.org i la creació d'una xarxa de contactes per al finançament dels projectes associatius.

Mentrestant, els fills dels Amescoltes van gaudir del recull de jocs de cooperació que vam posar a la seva disposició i, sobretot, van aprofitar la piscina per fer el darrer bany de la temporada (vam tenir molta sort, perquè el dia va ser assolellat i la calor ens va acompanyar). Al migdia, ens vam atipar de botifarres i dels primers plats que va portar cadascú i que vam compartir entre tots.

En definitiva, va ser un dia molt agradable de retrobaments, reflexió i motivació per col·laborar al projecte d'EC. Si et vas perdre la TAM-TAM però vols sumar-te al projecte Amescoltes, escriu-nos a [email protected].