You are here

Prevenció de riscos hivernals

La prevenció de riscos és una qüestió a tenir en compte quan anem d’acampada o sortim a la muntanya, tant a l’hivern com a l’estiu, encara que sigui per raons diverses.

Les onades de fred, el vent, les nevades, les glaçades o els allaus són alguns dels riscos típics de l’època. L’educació en el lleure  no s’atura durant els mesos d’hivern i fer muntanyisme segueix sent una opció amb molt de potencial, però tenint ben presents els seus riscos i seguir els consells que Protecció Civil difon a la seva web o a la seva pàgina de facebook

A l’hora de realitzar excursions a la muntanya, extremeu les precaucions adaptant l’activitat als vostres coneixements i a les condicions meteorològiques; utilitzeu el material adequat  i eviteu passar per penyasegats, ja que el vent us pot jugar una mala passada.

En relació als incendis forestals, que afecten no només a campistes sinó també a aquelles persones que viuen en zones boscoses, recordeu no deixar brossa al bosc, no llençar burilles o qualsevol artefacte que contigui foc, ni fer barbacoes a llocs no autoritzats.

D’altra banda, cal contemplar que aquells que decidiu allotjar-vos en casa per evitar passar fred, heu de tenir present alguns consells per evitar intoxicacions i asfíxies amb calderes, escalfadors i generadors elèctrics.

Per a qualsevol dubte, recordeu consultar les pàgines que la Generalitat de Catalunya ofereix en relació a la prevenció i, si teniu una emergència durant l'activitat, recordeu contactar immediatament amb el 112.