You are here

Èxit als camps de treball

Els camps de treball que aquest estiu ha gestionat la Fundació Escolta Josep Carol han estat tot un èxit! Els horts solidaris d'Alcarràs i la recuperació de la memòria històrica a Corbera d'Ebre han sigut dos dels camps que han despertat més interès per part dels mitjans, ja que es tracta de projectes ambiciosos i molt enriquidors.

'Esclatant la memòria', el camp de treball de Corbera d'Ebre, ha permès als participants implicar-se de manera directa i activa en la recuperació d’una part de la memòria històrica i democràtica d’un poble que va patir molt en la guerra civil espanyola. A partir de les tasques de reconstrucció del Poble Vell, un grup de joves de 15 a 17 anys han pogut apropar-se a la realitat de la guerra civil a la vegada que vivien una experiència inoblidable de convivència amb els companys.

A Alcarràs, el camp anomenat 'Llaurem l'asfalt!' ha contribuït en la creació d’horts integrats paisatgísticament com alternativa d’oci i pràctica saludable i terapèutica. Els joves participants, a través de la feina al camp, han ajudat a persones amb risc d’exclusió social a trobar un espai de relació amb d’altres persones, una responsabilitat, un lloc on s’hi sentin a gust, i tenir un petit recurs alimentari quan el projecte estigui una mica més avançat.

D'altra banda, també han tingut molt de ressò  ‘L’ós dels Pirineus’ a Alòs d’Isil, i les dues edicions del ‘Coopera’. ‘L’ós dels Pirineus’ pretén ajudar a la preservació de l’ós bru, espècie indicadora de la màxima qualitat de l’hàbitat i el medi ambient. Els participants han ajudat en tasques de de plantacions de cireres i pomeres -de les quals  s’alimenta aquest animal- per assegurar la seva alimentació.

'Coopera Reus' i el 'Coopera Mollerussa' són dos camps en els quals es rehabiliten pisos de persones amb problemes socioeconòmics residents en aquests dos municipis. Mitjançant la cooperació entre habitants i participants, els joves participants han col·laborat a canviar el Quart Món a partir del contacte, l’intercanvi i la convivència en l’espai local.