You are here

Més de 200 joves han participat als camps de treball d'Estiu Jove

Més de 200 joves d'entre 14 i 25 anys han participat als diversos camps de treball que la FEJC ha organitzat aquest estiu. Els camps de treball són una acció comunitària d’aprenentatge i servei on els participants es responsabilitzen de realitzar una feina de suport en l’àmbit social, mediambiental, cultural, etc., a canvi d’una gran experiència vivencial.  Participar en un camp de treball és una forma intensa d’intervenir i participar en un medi determinat amb la intenció de crear sinèrgies entre els voluntaris i les persones que viuen en l’entorn proper.

Les temàtiques dels camps d'aquest estiu han estat diverses: d'arqueologia, com en el camp "Íber, la vida sota terra"; de recuperació de patrimoni, com "Corbera, esclatant la memòria"  que pretèn recuperar espais monumentals de Corbera d'Ebre,  un dels escenaris de la Guerra Civil; de caire social, com els camps de treball "Coopera Mollerussa" i "Coopera Reus", que consisteixen en millorar les condicions d’habitabilitat de diversos pisos habitats per persones o famílies en situació de vulnerabilitat, o de suport en l'organització d'esdevinemts com el "Festival Internacional de Música de Cantonigrós" o "Esvaiola't a les Valls d'Àneu" en que els i les joves ajudaven en l'organització del festival de teatre....

Els camps són espais de convivència i creixement personal, però també hi ha hagut temps per l'esbarjo, per anar a la piscina, descobrir pobles; entrar en contacte amb la natura, fer jocs de nit, conèixer la gent del poble, i conviure amb els companys i crear vincles que possiblement duraran per sempre.

Enguany hem gestionat des de la Fundació deu camps de treball repartits per tot el territori català. Molts mitjans de comunicació se n'han fet ressó.