Esteu aquí

Diada del pensament escolta per una educació de qualitat i universal

Cada 22 de febrer,  40 milions d’infants i joves escoltes i guies d’arreu del món celebren la Diada del Pensament. Aquesta diada és una oportunitat per prendre consciència del poder transformador que l'escoltisme té a nivell local i global si es focalitzen les energies en fer un món millor i més just.

Per la Diada del Pensament Escolta i Guia d’enguany es reivindica el dret a l’educació de forma universal i de qualitat per a tots els infants i joves.

Pensar globalment

L’any 2000, els 193 estats membres de les Nacions Unides acorden 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni per aconseguir al 2015 i que hauran de permetre majors nivell de justícia social i de respecta dels drets humans arreu del món. Des de l’any 2008, cada any, per la Diada del Pensament es treballa en favor d’un dels vuit objectius de Desenvolupament del Mil·lenni previstos.

Actuar localment:

Els 200 agrupaments escoltes i guies de Catalunya, per tal de treballar el dret a l’educació realitzaran una activitat de forma conjunta el proper 22 de febrer, coincidint amb la Diada del Pensament. Aquesta activitat treballa sobre la situació de l’educació a Catalunya i el món, i la creació de propostes que en permetin la seva millora, tant a nivell local com global.

L’activitat que es proposa per treballar el dret a l’educació consisteix a analitzar les característiques del sistema educatiu català, fer-ne una comparació amb altres sistemes educatius, i per últim, fer una valoració de com es podria millorar qualitativament i universalitzar aquest dret de forma real.Podeu descarregar-la l’activitat a aquest enllaç.

Article publicat també a la pàgina de la Federació d'Escoltisme i Guiatge de Catalunya.

 

 diada_0.jpg