Esteu aquí

La FEJC i EC al 4t Congrés del Tercer Sector Social

La Fundació Escolta Josep Carol, amb Escoltes Catalans, hem participat aquesta setmana al 4t Congrés de la Taula del Tercer Sector. Hem estat presents en el discurs inaugural del periodista Josep Ramoneda i hem participat dels diferents col·loquis i intercanvi d'experiències, donant en el nostre punt de vista en els debats sorgits entre els assistents. Es calcula que 2000 persones hi han assistit i més de 150 ponents han intervingut, d'entre els quals destaquem el director general de la FEJC, David Pérez, que juntament amb Ada Colau i Jaume Atienza va reflexionar sobre "El repte de col·laborar amb els moviments socials".

Ahir a l'acte de cloenda, després de la conferència del periodista Oriol Amat, la periodista Lídia Heredia va llegir el manifest titulat 'Avançar en igualtat i drets socials', que inclou les conclusions, propostes i demandes més important que s'han elaborat durant aquests dies. Entre d'altres, les entitats socials del país reclamen:
 
- Recuperar la inversió en polítiques socials
Per avançar en igualtat i drets socials exigim que la inversió pública en polítiques socials es recuperi com a mínim fins als nivells anteriors a la crisi, i que el nostre sistema de benestar evolucioni cap a un model més eficaç. Perquè és un model amb una universalització incompleta de serveis i prestacions, amb una baixa intensitat protectora i una insuficiència crònica de recursos, que ens els anys de bonança econòmica ja fou incapaç de reduir les taxes de pobresa i desigualtat.

- Garantir els drets socials bàsics
Demanem que totes les persones puguin viure amb dignitat perquè els seus drets bàsics siguin garantits i respectats. El dret a viure del propi treball. El dret a gaudir d’un habitatge digne. El dret a l’alimentació. El dret a l’educació. El dret a la salut i a l’atenció social. El dret a una pensió digna i uns ingressos mínims.

- Enfortir el teixit d'entitats socials del país
La justícia social i el desenvolupament del nostre sistema de benestar només seran una realitat si, juntament amb l'enfortiment de les nostres institucions públiques i de les polítiques de cohesió social, Catalunya compta amb un Tercer Sector Social amb vocació de servei públic, fort, eficaç i reconegut. La creació de la Taula del Tercer Sector Social, ara fa 10 anys, o el Pla de Suport al Tercer Sector Social, signat per la mateixa Taula i el Govern català ara fa un any, han estat passos positius i importants en aquesta direcció, juntament amb molts d'altres.

Si voleu llegir el manifest complet, cliqueu aquí.