Esteu aquí

'La Murga' d'Escoltes Catalans rep el primer premi Jaume Ciurana 'En favor de les persones'

El projecte ‘La Murga’ d'Escoltes Catalans ha estat guardonat amb el primer premi Jaume Ciurana, categoria ‘En favor de les persones’.

Els Premis Jaume Ciurana tenen com a objectiu la promoció del civisme en la societat des de diferents àmbits d’actuació. En aquesta línia, potencien la capacitat associativa, l'esperit de servei i el compromís envers la societat, i l'amor i el respecte per la natura. Des de l’organització, es distingeixen dos camps d’actuació: accions cíviques meritòries, voluntàries i gratuïtes realitzades en algun indret de Catalunya “En favor de les persones” o bé “En la millora de l’entorn natural”. 

El premi de ‘La Murga’ s’ha classificat en la primera categoria esmentada i, tot i que ja s'han realitzat 17 edicions del projecte i són molts agrupaments que hi han participat, l’edició del 2012 ha estat l’escollida com a representant. Per aquest motiu, els agrupaments escoltes Tant com puc del Vendrell, L’Espiga de Viladecans, El Turó de Montcada i Reixac, El Nus de Sant Pol de Mar i l'Atzavara de Vilassar de Mar han rebut també un diploma de reconeixement. Enhorabona a tots ells per la feina feta i a tots aquells que han passat uns campaments realitzant tasques de rehabilitació al barri de Ciutat Vella de Barcelona –i ara, també a Lleida.

Escoltes Catalans aposta plenament per aquest projecte, com a símbol de la seva línia de treball per eliminar les desigualtats socials. Malgrat això, és cert que en els darrers anys el projecte s'ha vist afectat per la crisi i ha costat trobar el finançament necessari per dur-lo a terme. Tots els participants són voluntaris però hi ha algunes despeses importants que s'han de cobrir, especialment el material utilitzat per rehabillitar els pisos. Si vols col·laborar econòmicament per assegurar el futur de 'La Murga', pots consultar l'apartat donacions d'Amescoltes

Des de la Fundació Escolta Josep Carol felicitem Escoltes Catalans així com la la resta de guardonats: Joves per la Igualtat i la Solidaritat, la Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, la Fundació Marianao, L’Associació La Canonja 3 i els 28 agrupaments de la Demarcació del Barcelonès i l’AEiG Montpalau de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.