Esteu aquí

Muntanyisme hivernal

Un dels potencials de l’escoltisme és el fet de concebre la natura com a un dels llocs especialment idonis per a l’educació integral de les persones. Probablement la majoria de records significatius que tenim de l'etapa al cau està relacionat amb els campaments, envoltats de rius, arbres i estrelles. La meteorologia estiuenca ofereix moltes possibilitats a l’hora de fer cims, rutes, gimcanes al riu, bivac però...quan arriba l’hivern, ens hem de tancar als locals i oblidar-nos de fer muntanya?

Enguany l’Escola FORCA ha preparat una formació específica sobre el muntanyisme hivernal, amb l’objectiu de recordar-nos les nombroses activitats que podem fer a l’hivern en contacte amb la natura i oferir als caps els coneixements necessaris per dur-les a terme sense por. Infants i joves poden aprendre a gaudir d’una muntanya nevada mitjançant una ruta en raquetes, la pràctica de l’esquí de fons o bé de l’alpí, els jocs de neu, els descensos en trineu o la construcció d’iglús, entre d’altres. 

Els continguts treballats en aquesta formació despertaran un munt d’idees per experimentar algunes pràctiques poc habituals a l’agrupament amb gran potencial educatiu. D’altra banda, el muntanyisme hivernal comporta un riscos –com qualsevol activitat- que cal conèixer i prevenir, per tant, el protocol PAS, la utilització d’ARVA són alguns dels mecanismes de seguretat que també treballarem. 

La setmana passada es va impartir la part teòrica i el cap de setmana vinent es realitzarà una sortida pràctica a la Vall de Núria. Esperem que els alumnes en surtin satisfets i seguim fent molt escoltisme i muntanyisme hivernal en el futur.