Esteu aquí

Nous serveis educatius infantils diaris

El mes de gener de 2014 ens ha portat dues bones notícies: hem guanyat dos concursos públics municipals per a la gestió de dos serveis educatius diaris al districte de Sant Martí, a la ciutat de Barcelona: el Xalet del Clot i Ca l’Arnó.

Els dos serveis tenen característiques similars: diàriament es desenvolupen activitats com el joc per racons, joc dirigit, joc tecnològic o activitats comunitàries en horari de 17h a 20h En el cas del Xalet del Clot els destinataris són infants i joves de 4 a 12 anys i a Ca l’Arnó s’amplia fins als 16.

En ambdós casos, un dissabte al mes es fan ‘els matins familiars’, una iniciativa que dóna la possibilitat de gaudir d’una activitat educativa alternativa entre l’infant i la seva família, alhora que afavoreix el treball en xarxa amb els responsables del servei per fer un millor acompanyament del nen o nena.

Quan arribi l’estiu i finalitzi l’escola, la Fundació Escolta Josep Carol oferirà als infants la possibilitat de participar al casal d’estiu i a les colònies del Xalet i de Ca l’Arnó, per tal que aquelles famílies que vulguin seguir gaudint del servei durant les vacances puguin fer-ho. Pel que fa als casals, cal destacar que s’ha proposat el projecte ‘La casa dels súpers poders’ per treballar la identitat prenent com a base el darrer llibre de la col•lecció Tambali, (De)Construint identitats.

La imatge que acompanya el text pertany a Ca l'Arno,