Esteu aquí

Saps què és la Xarxa de Custòdia del Territori?

Creus que la societat civil ha de tenir un paper en la conservació del medi natural, rural i urbà? Si la teva resposta és afirmativa, penses el mateix que la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT), una organització sense ànim de lucre constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori al nostre país.

Des de l’any 2003, la XCT ha treballat per difondre la custòdia del territori entre la ciutadania, donar suport als agents implicats en aquesta tasca i potenciar el treball en xarxa de les organitzacions membres (institucions públiques, propietaris de terrenys i usuaris, empreses i universitats i centres de recerca).

De fet, la Fundació Escolta Josep Carol com a membre de la XCT, participa en el grup de treball de Custòdia en el lleure juntament amb Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i la Fundació Catalana de l’Esplai. Aquest grup va ser impulsat amb l’objectiu de potenciar el treball conjunt entre entitats de lleure, entitats de custòdia, propietaris i gestors de finques amb l'objectiu final de preservar i gestionar el nostre entorn.

Durant més d’una dècada, la xarxa ha engegat diverses iniciatives per augmentar la conservació del territori i per fer-la millor del que es fa. Consultant la seva web o bé el portal associat Viu la terra trobaràs opcions diverses per aportar el teu granet de sorra col·laborant amb alguns dels projectes en marxa, com ara el projecte Rius que cerca voluntaris per tenir cura d'un tram d'un riu -ideal per a grups d'infants o joves-, el de Boscos de Muntanya -més adreçat als adults- o el seguiment de papallones diürnes de l'estany de Sils.