Esteu aquí

100 anys de l'Escola d'Estiu dels Moviments de Renovació Pedagògica

Enguany se celebra el centenari de les Escoles d'Estiu de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, de la qual la Fundació Escolta Josep Carol som membres. L'any 1914 es va realitzar la primera edició d'una Escola d'Estiu a Barcelona, organitzada des del Consell Pedagògic de la Diputació Provincial de Barcelona. L'any 1931, es va dur a terme la primera edició de la primera de l’etapa republicana.

La FMRP té l'objectiu de millorar l'educació per als nens, nenes, nois i noies del nostre país. Les seves nombroses edicions han estat destinades als mestres convençuts que l'educació és futur, i que estan disposats a treballar per la cohesió social i la igualtat d’oportunitats d’aquest país. Actualment encara nous reptes enfocats a transformar la societat mitjançant una escola de qualitat i equitat.

Amb aquests principis, ens conviden el 5 de juliol a commemorar amb ells els 100 anys d'Escola d'Estiu, compromís i treball per una renovació pedagògica.

Per a totes i tots els que encara teniu l’esperança que l’educació és una arma carregada de futur i una peça fonamental en la inversió per una societat més lliure, equitativa i compromesa; si també ets dels que creu que “l’educació en realitat necessita tant de formació tècnica, científica i professional, com de somnis i utopies” (Paulo Freire) i que “l’educació és l’arma més poderosa que pots utilitzar per canviar el món” (Nelson Mandela), aprofitem per convidar-te especialment a passar el dia 5 de juliol amb nosaltres.

100 anys d'Escola d'Estiu, 100 anys de compromís i treball, 100 anys de Renovació Pedagògica

5 de juliol de 2014 de 10h a 16h a la UAB