Esteu aquí

Avançant cap a l'associació única

Més d’un centenar d’agrupaments de les tres associacions membres de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya), es van trobar el passat diumenge 24 d’abril per debatre i posar en comú els seus punts de vista sobre el futur de l’escoltisme i el guiatge català dins del procés cap a l’associació única.

La trobada va tenir lloc a tres ciutats de Catalunya: Vilafranca del Penedès, Manresa i Sant Celoni i s’hi van treballar els quatre marcs del Full de Ruta. Del marc ideològic, es va analitzar com l’escoltisme i el guiatge ha d’afrontar els reptes actuals al voltant de l’espiritualitat, el compromís nacional i el gènere. En el marc formatiu, es va començar a identificar les competències que han d’adquirir els i les caps i els equips associatius i les bases de la futura Escola de Formació. Des del marc metodològic es van examinar els elements del Mètode Escolta i es va debatre sobre com ha de ser el treball d’aquests elements per fer un escoltisme i guiatge d’avantguarda. Per últim, en el marc organitzatiu es van veure diferents models organitzatius i com podrien donar resposta a les necessitats de la futura associació única.

Representats de diferents agrupaments de Catalunya van estat durant prop de quatre hores treballant per col.laborar en el disseny de la proposta per la futura associació única d’escoltisme i guiatge català. Aquesta trobada s’emmarcava en un procés més llarg que ha de permetre dissenyar les bases que permetin als agrupaments de les tres associacions continuar el camí sota el paraigua d’una nova associació única amb capacitat de donar resposta a les seves demandes i necessitats i, generar un escoltisme i guiatge més fort i compromès.

Notícia publicada originalment per la FCEG