Esteu aquí

Els dos camps de treball 'Coopera' reivindiquen el dret a l'habitatge digne a Reus i Mollerussa

Aquests dies estem duent a terme un dels camps de treball amb més tradició a la Fundació: els 'Coopera', que enguany es realitzen a Reus i a Mollerussa. 

‘Coopera Reus’ i 'Coopera Mollerussa' són dos camps de treball que tenen com a objectiu acostar els joves a la problemàtica del Quart Món, oferint-los la possibilitat de conviure amb persones que viuen situacions socioeconòmiques complicades i col·laborant en la millora de les seves condicions de vida a través de la rehabilitació dels seus seus pisos. Durant quinze dies, vint-i quatre joves per camp, d’entre 15 i 17 anys, conviuran amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials, cooperant amb ells per millorar els seus habitatges i entenent una mica millor les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris.

Mitjançant la reivindicació del dret a l’habitatge digne, el camp fomenta la presa de consciència dels valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho, es plantegen dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques tècniques per contribuir a la millora de les condicions de vida de la població destinatària alhora que participants i veïns conviuen i aprenen els uns dels altres. De l’altra, la sensibilització els joves per promoure la solidaritat i afavorir la inclusió social, entenent l’educació com a eina per a la transformació social i impulsant la implicació associativa i col·lectiva per construir una societat millor.

A banda de les tasques més tècniques als pisos, els participants també estan duent a terme activitats complementàries per conèixer una mica més l’entorn, com ara excursions als voltants del municipi o la ruta del modernisme, per adquirir coneixements històrics i culturals de la ciutat.

Aquests camps de treball que gestionem formen part de l’oferta d’estiu de la Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família.