Esteu aquí

Exigim que es respectin els drets humans i s’obrin les fronteres!

Més de 290 milions de persones (41 vegades la població total de Catalunya) han hagut de desplaçar-se forçosament de casa seva per conflictes armats, per persecucions polítiques, ètniques, religioses o d’identitat sexual, pel canvi climàtic o la pobresa; es tracta del desplaçament forçat de persones més gran des de la II Guerra Mundial.

Només l’any 2016, 5.000 persones van morir al Mediterrani escapant de la guerra.

Aquesta situació s’agreuja a causa del racisme institucionalitzat del govern espanyol i la majoria d’estats europeus que vulneren sistemàticament els drets humans amb injustes lleis de fronteres, realitzant deportacions, construint presons i murs obligant a milers de persones a jugar-se la vida per exercir un dret fonamental com el de migrar i millorar les seves oportunitats.

  • Per això, els 20.000 escoltes i guies de Catalunya EXIGIM que es respectin els drets humans i s’obrin les fronteres!

  • Per això ens sumem al bloc jove de la manifestació del 18 de febrer “Volem Acollir”, convocat pel Consell Nacional de Joventut de Catalunya i el Consell de Joventut de Barcelona.

  • Ens trobem a c/Bruc amb Ronda Sant Pere a les 15.45h. Obrim les portes dels nostres 205 agrupaments a les persones refugiades i migrades.

Ens comprometem a seguir treballant perquè el nostre color de pell, la nostra procedència, el nostre sexe o orientació sexual -entre d’altres- no sigui un motiu per la discriminació ni per la prohibició d’accés als països de la Unió Europea i, en concret, al nostre. Totes al carrer, juntes i amb fulard! #ObrimFronteres! #ObrimelsCaus #VolemAcollir