Esteu aquí

Finalitza 'La Murga' més agosarada de la història!

Aquesta setmana santa Escoltes Catalans (associació referent de la Fundació Escolta Josep Carol) ha clausurat la darrera edició de ‘La Murga’ Barcelona i, una vegada més, estan molt satisfets de la feina feta i de l'aprenentatge que tots han pogut fer durant aquests dies de feina als pisos i convivència amb els veïns de Ciutat Vella. 

Enguany han estat més de 60 pioners i pioneres de l'associació Escoltes Catalans que, del 12 al 16 d'abril, han conviscut amb veïns i veïnes escollits per Serveis Socials cooperant amb ells per millorar les seves condicions de vida mitjançant la rehabilitació dels seus pisos. Aconseguint viure en un habitatge digne- dret fonamental de qualsevol persona- i de la relació creada entre veïns i pioners, s'afavoreix la inclusió social dels primers.

Durant aquests dies, els joves no només han pintat i rascat parets (entre d'altres tasques en un total de deu pisos) sinó que també han desenvolupat diferents activitats per reflexionar sobre la pobresa a les nostres ciutats i barris i les grans desigualtats. Cal destacar la xerrada que els va fer el treballador social que coordina 'La Murga' amb Escoltes Catalans, el Jose Manuel: ens han dit que va ser fantàstica, gràcies de nou!

Aquest any hi han participat l’AE Foc Nou (El Masnou), l’AE Jaume Vicens Vives (Molins de Rei), l’AE Pere Rosselló (Barcelona), l’AE El Pasqualet (Caldes de Montbui) i l’ AE L’Esclat (Llavaneres). Enhorabona a tots ells, als seus caps i a l'equipàs de 'La Murga'.

 

Recursos

Tot i que ‘La Murga’ és per a joves de 14 a 18 anys, l’equip del projecte ha anat elaborant diversos recursos que es poden utilitzar al cau o a l'esplai amb altres unitats per sensibilitzar sobre la problemàtica social de la pobresa a les nostres ciutats i barris, com ara el curtmetratge documental o el llibre ‘Una casa nova’, un conte per a infants (6-11 anys).