Esteu aquí

Ja tenim aquí els casals d'estiu!

Aquest estiu estem molt contents a la Fundació perquè podem fer que el nostre projecte arribi a un munt d’infants i joves del país! Això és perquè durem a terme nombrosos casals d’estiu: quatre vinculats als serveis educatius que fem durant tot l’any (El Quico Sabaté a l’Hospitalet de Llobregat i la Sedeta, Ca l’Arnó i el Xalet a Barcelona), cinc a Montcada i Reixac i d’altres repartits pel territori!

Per exemple, a Torredembarra treballarem la construcció de la identitat a partir de l’ambientació ‘La Casal dels súper poders’. A banda de fer un munt d’activitats sobre aquesta temàtica, els infants faran piscina dos dies per setmana i aniran d’excursió a les dunes i els aiguamolls Els Muntanyans-Torredembarra, al Conte a Contes de Cal Mariam i a molts altres llocs!

L’autoconeixement i l’acceptació de la pròpia identitat és també la temàtica al voltant de la qual es treballarà a Mollerussa. Per això, les activitats d’aquest casal es vincularan a la regulació de les emocions, l'autoexigència, el pensament crític i els hàbits per aprendre a ser i actuar de manera autònoma.

A Mollet del Vallès, fem festa major a l’escola Sant Vicenç. D’aquesta manera, eduquem en les tradicions i la cultura popular, eina excel·lent de creació de participació i identificació comunitària. Els infants també aniran a la piscina i, a més, al parc dels gallecs, al Laberint d’horta i al Tibidabo!

Finalment, a Sant Feliu de Codines, el Casal d’Estiu Solanes treballarem l’educació ambiental. La ciència és una gran eina de creació d’activitats formatives i lúdiques centrades en els descobriments i raonaments científics de la humanitat i els seus protagonistes. Els més de cent infants d’aquests casal faran també piscina i aniran a l’Illa Fantasia, a la platja del Masnou o a visitar aus rapinyaires!