Esteu aquí

A les tres a casa?

Escola a temps complet és el darrer estudi de l'Elena Sintes Pasqual, publicat amb el suport de la Fundació Jaume Bofill a proposta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP). L'any 2011, Sintes va publicar A les tres a casa? L’impacte social i educatiu de la jornada escolaruna primera aproximació al debat proposat per la FMRP que posa en dubte la idoneïtat de la jornada escolar compacta en relació amb els temps i els hàbits socials i, en definitiva, amb la realització personal. 

Vinculada a aquest estudi, trobem la comissió "Educació a temps complert" on la FMRP pretén treballar amb diferents membres de la comunitat educativa (entre els quals hi ha la FEJC) la proposta de model d'educació a temps complet, comparant-la amb els models educatius implantats a d'altres països. Amb el mateix objectiu, en paral·lel a la feina de la comissió, aquest mes de febrer s'estrena una nova línia de treball: un conjunt de seminaris coordinats per l'Elena Sintes Pasqual que seguiran aprofundint en el tema i abordaran els següents continguts:

26 de febrer - Ampliar i millorar el temps lectiu: per reflexionar sobre el temps i els objectius pedagògics, el compromís, el lideratge compartit i l'organització del temp escolar.

5 de març - Integrar i enriquir el temps no lectiu: per parlar de l'educació no acadèmica dins i fora del centre escolar, i l'adhesió i l'implicació de l'alumnat. 

9 de març - Innovar el temps educatiu: sobre la formació del professorat, el lideratge i la innovació educativa, l'avaluació i els entorns flexibles d'aprenentatge.

19 de març - Connectar l'escola amb l'entorn: reflexió al voltant de la implicació de les famílies, el partenariat municipal i el finançament.

Des de la FEJC, hi participarem per donar el nostre punt de vista sobre el model educatiu des de la perspectiva escolta i de l'educació en el lleure!