Esteu aquí

L'Estiu Jove engega motors!

S’apropa l’estiu i les vacances i com cada any centenars de joves d’arreu de Catalunya han decidit apuntar-se a camps de treball d'Estiu Jove.

Els camps són espais de convivència i creixement personal on els i les joves dediquen una part del seu temps per tal de millorar l’entorn social, cultural i natural del nostre territori. Enguany des de la Fundació Escolta Josep Carol gestionem deu camps de treball repartits per tot el territori català. Les temàtiques dels camps són diverses; arqueologia, recuperació de patrimoni o de caire social. Aquí hi podreu trobar informació referent als camps, quan comencen o acaben, què s’hi està fent, què han visitat els participants o què estan aprenent del territori on conviuen, ja que seran els propis participants els que donaran contingut al blog.

Els camps de treball que organitzem aquest any:

Camps per a joves de 14 a 17 anys:

  • Camins amb història d'Alcarràs:  Dóna suport a la recuperació dels camins històrics del poble d’Alcarràs i coneix l’entramat de camins que conformen la xarxa de camins agrícoles
  • Coopera Mollerussa: Ajuda a millorar les condicions d’habitabilitat de diversos pisos de la vila de Mollerussa habitats per persones o famílies amb una complicada situació econòmica i social.
  • Coopera Reus: Millora de les condicions d’habitabilitat de diversos pisos de la vila de Reus, habitats per persones o famílies amb una complicada situació econòmica i social.
  • Esbaiola't a les Valls d'Àneu: Coneix les Valls d’Àneu a partir de dos dels festivals més importants que s’hi duen a terme
  • Ribassos i Espones, recuperem camins: Ajuda a recuperar els camins històrics que conformen el patrimoni cultural de l’Alta Ribagorça.
  • Corbera, esclatant la memòria: Recuperem la nostra memòria històrica treballant per la recuperació d'alguns espais monumentals del poble de Corbera d'Ebre, que va ser un dels escenaris més afectats per la Guerra Civil.
  • Íbers, la vida sota terra: Converteix-te en arqueòleg i treballa en el jaciment d'un poblat íber al municipi de La Llacuna.
  •  

Camps per a joves de 18 a 25 anys