Esteu aquí

Realitzem el primer taller Joves i motivacions socials

Diumenge 19 d’octubre es va dur a terme el primer taller del projecte ‘Joves i motivacions socials’, que pretén posar en contacte joves associats –de tot tipus d’organitzacions- i no-associats per tal d’analitzar allò que els mou a implicar-se en la societat i alhora plantejar-nos tot allò què podem millorar des del món associatiu.

A les 10h vam inaugurar la sessió al Centre Cultural Albareda de Barcelona, introduïda per l'Aina Tella –cap de Relacions Exteriors d’Escoltes Catalans- i l'Oriol Rovira -coordinador de Política de Joventut de l’associació. Tot seguit la tallerista Mariona Bertran va presentar unes petites dinàmiques de coneixença relacionades amb la participació i la implicació social de cadascun dels participants. 

En aquesta primera sessió, a banda dels joves no associats, vam comptar amb membres d'organitzacions educatives, polítiques, sindicals, de defensa dels drets humans i d'àmbit veïnal. 

Per què volem implicar-nos en una o altra iniciativa? Socialitzar-se és una motivació per associar-se o una conseqüència? Es respecten els diferents tipus de compromís que la gent pot aportar als projectes? Les organitzacions juvenils són horitzontals o jerarquitzades? És fàcil accedir-hi? Funciona bé la comunicació interna? Tenen objectius a curt o a llarg termini? Fan xarxa amb la resta d’entitats?

Aquests són alguns dels temes que els joves del taller van debatre, observats pel pedagog Miquel Àngel Essomba i pel sociòleg Oriol Barranco. Aquests dos experts, juntament amb els que observaran els propers tallers que organitzarem en altres punts del territori, exposaran les seves conclusions en una taula rodona oberta a tothom sobre la qual informarem més endavant.

Des d'Escoltes Catalans i la Fundació Escolta Josep Carol agraïm i felicitem tots els que hi vau participar!

Si esteu interessats a participar als propers tallers, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a programes@escoltes.org