Esteu aquí

Valorem curs!

La nova programació de l'Escola FORCA 2014-2015 estarà disponible al setembre, quan tanquem els darrers cursos de monitors i directors que tenim preparats i el curs 'Habilitats directives i gestió d'equips'.

A punt d'acabar aquest curs, doncs, ja estem en condicions de revisar com han anat les coses. Ha estat un any intens, amb la incorporació de la nova normativa de formació en el lleure a la nostra manera de fer, fet que ens ha dut a replantejar algunes qüestions des d'un enfocament per competències que pugui ser el màxim de profitós per als alumnes. Les valoracions dels i les joves que han passat per les formacions de l'escola durant aquests mesos han estat molt positives i, tot i que encara queden coses per implementar, això ens fa pensar que anem en la línia correcta.

Des d'aquest espai volem agrair una vegada més al claustre de professors i professores la seva implicació i energia per renovar-se, apostant per la millora educativa dia rere dia i per intentar respondre a les necessitats canviants dels i les alumnes. Entre tots, hem fet possible que centenars d'alumnes hagin fet el curs de monitors o directors o bé alguna formació especialitzada, d'entre les quals volem destacar l'èxit del curs de 20h "Educar en el lideratge" i de la formació especialitzada “Muntanyisme hivernal”.

A més, com tenim l'objectiu d'arribar a qualsevol punt del territori celebrem haver impartit formació a Piera, Mollerussa, Tàrrega, Castelldefels, Terrassa, La Seu d'Urgell, etc. D'altra banda, estem oberts a crear qualsevol càpsula de formació a mida, com per exemple el taller que vam fer a l’Escola Thuya sobre 'Resolució de conflictes per a pares i mares d'adolescents', que va ser una experiència molt enriquidora.

L'equip de l'Escola FORCA treballem col·laborativament amb els equips de l'associació Escoltes Catalans, que impulsen la formació dels caps dels diferents agrupaments. Volem que l'escola pugui donar resposta a qualsevol inquietud pedagògica dels caps i, alhora, els transmeti la importància de la formació contínua per als educadors i educadores. En aquest sentit, enguany s'han actualitzat els continguts dels monogràfics d'escoltisme que han tingut molta acceptació.

En definitiva, hem fet molta feina i molta més que en farem l'any vinent, sempre disposats a incorporar canvis si és per millorar, però no oblidant mai la nostra essència i llarga tradició associativa!