Esteu aquí

Recursos

Una de les línies de treball principal de la Fundació Escolta Josep Carol és la creació de recursos pedagògics per tal de donar suport a la tasca dels diferents agents educatius.

La Fundació Escolta Josep Carol compta amb diverses col·leccions de llibres que pretenen ajudar a donar resposta a diferents necessitats educatives, o bé tenen com a objectiu generar debat i reflexió.

En primer lloc, destaquem la col·lecció 'Tambali' destinada al professorat, als i les caps escoltes i als monitors/es. Fins al moment, 'Tambali' consta de sis volums, cadascun d'ell dedicats a un temàtica concreta al voltant de la qual es proposen recursos i dinàmiques amb una proposta metodològica per treballar les diferents etapes educatives. S'edita conjuntament amb Escoltes Catalans i l'Editorial Graó. A més, cada volum té vinculada una maleta pedagògica, que inclou tots els materials necessaris per desenvolupar les activitats proposades als llibres.

D'altra banda, 'Reflexions en veu alta' és la col·lecció enfocada a generar pensament i debat a l'entorn de temes d'interès per a l'escoltisme, la comunitat educativa i el conjunt de la societat, a partir d'un assaig o ponència d'un/a autor/a especialitzat en la matèria. La voluntat de provocar reflexió fan que cada exemplar d'aquesta col·lecció s'editi conjuntament en català i anglès. Actualment compta amb sis volums que tracten qüestions com ara la laïcitat, la coeducació, la participació o el lideratge.

Finalment, la Fundació edita Escoltes Catalans, la revista amb l'actualitat associativa presentada en un format fresc i atractiu.