Esteu aquí

Serveis educatius. Estiu Jove

camps_0.jpg

L'estiu ja és aquí i com cada any centenars de joves d’arreu de Catalunya han decidit apuntar-se a camps de treball. 

Els camps són espais de convivència i creixement personal on els i les joves dediquen una part del seu temps per tal de millorar l’entorn social, cultural i natural del nostre territori. Enguany des de la Fundació Escolta Josep Carol gestionem set camps de treball repartits per vuit comarques catalanes: Montsià, Alta Ribagorça, Conca de Barberà, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Vallès Occidental. Les temàtiques dels camps són diverses: recuperació de l'entorn natural, arqueologia, recuperació de patrimoni o de caire social. A continuació podreu veure tota la informació d'enguany: 

 

Camps de treball per a joves de 14 a 17 anys organitzats  per la Generalitat de Catalunya:

 

RECUPEREM ELS NIUS DE METRALLADORA D’AMPOSTA – Del 9 al 23 de juliol a Amposta (Montsià). Per primer cop es fa un camp de treball a Amposta en relació a la recuperació del llegat patrimonial de la guerra civil des d’una perspectiva de l’arqueologia i el foment de l’interès dels joves per la memòria històrica. Es combinaran tasques arqueològiques de recuperació dels nius de metralladora amb tasques de sensibilització sobre la importància de conèixer els fets ocorreguts a la Batalla de l’Ebre.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3046.pdf

 

 

ARRANJAMENT DE CAMINS I SENDERS – Del 2 al 16 de juliol al Pont de Suert (Alta Ribagorça). En aquest camp es coneixerà l’entorn natural de Pont de Suert arranjant i senyalitzant camins així com participant d’activitats de lleure amb joves del camp i veïnes del poble. Els objectius generals recauen en una vessant més tècnica a nivell mediambiental. Concretament es centraran en la realització de tasques d’arranjament de camins i senders per a la consolidació d’aquests com a rutes en el marc de les activitats al medi natural, com és el senderisme, BTT, etc.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3028.pdf

 

DONEM VIDA AL RIU – Del 5 al 19 de juliol a Sarral (Conca de Barberà) - En aquest camp es coneixerà l’entorn natural de Sarral arranjant, netejant i senyalitzant el camins del riu Vallverd i fent una recuperació dels rentadors públics. A més, es farà una descoberta de la cultura de la Conca de Barberà així com també es participarà d’activitats de lleure amb joves del camp i veïnes del poble.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3040.pdf

 

 

DESCOBRIM LES TRINXERES DEL CALVARI D’ASCÓ – Del 10 al 24 de juliol a Ascó (Ribera d’Ebre) - En aquest camp es coneixerà la història de la batalla de l’Ebre mentre es treballa a les trinxeres d’Ascó i l’entorn natural proper a la població així com participant d’activitats de lleure amb joves del camp i veïnes del poble. Enguany és el primer cop que es fa un camp de treball a Ascó en relació a la recuperació del llegat patrimonial de la guerra civil des d'una perspectiva de l'arqueologia i el foment de l'interès dels joves per la memòria històrica.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3044.pdf

 

 

FENT VIA A BOT – Del 13 al 27 de juliol a Bot (Terra Alta)­ - En aquest camp es coneixerà la història de l’antiga estació de la Via Verda de Bot. Es treballarà en la rehabilitació del patrimoni local i es condicionarà l’accés a la Via Verda situats entorn el nucli urbà i l’entorn natural. També es participarà d’activitats del lleure per apropar-se a l’entorn cultural proper de la població.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3043.pdf

 

 

LA LLEVA DEL BIBERÓ – Del 15 al 29 de juliol a Pinell de Brai (Terra Alta) – Pinell de Brai va esdevenir rereguarda immediata de la línia de front establerta als cims de la serra de Pàndols, amb la instal·lació de diversos serveis militars. Per protegir la població de l’enemic, entre d’altres, es van excavar trinxeres en els turons que l’envolten.

https://xanascat.gencat.cat/campsdetreball/3045.pdf

 

 

Camps de treball internacionals per a majors d’edat a Catalunya

 

COOPERA AMB MONTCADA I REIXAC – Del 30 de juny al 14 de juliol a Montcada i Reixac (Vallès Occidental). L’objectiu principal d’aquest camp de treball és la rehabilitació de pisos en estat de vulnerabilitat per tal de pintar-los i dotar-los de millors condicions. Al ser un camp internacional es combinaran les tasques tècniques amb activitats de coneixença de les diferents cultures i de la ciutat.

https://www.cocat.org/camps-de-treball-catalunya/