You are here

Més de 450 caps assistiran a la TROFO

Escoltes Catalans reunirà més de 450 educadors i educadores (la majoria d’entre 18 i 25 anys aproximadament) dels 40 agrupaments escoltes membres de l’associació, per celebrar un dels esdeveniments més importants del curs: la Trobada de Formació. Aquest any es durà a terme a Torredembarra (Tarragonès), acollida per l’Agrupament Escolta del municipi, l’AE Els Salats.                                          

A la Trobada de Formació (TROFO) d’enguany els i les educadores treballaran el significat de l’espiritualitat. L'objectiu de la TROFO és trencar la visió parcialitzada que sovint es té de l'espiritualitat; veure quina relació té amb l'escoltisme i que els propis educadors i educadores siguin conscients del treball que ja fan relacionat amb la pròpia espiritualitat. Hi haurà una part amb diferents espais d'experiències (meditació, ecstatic dance..) que poden ajudar els i les joves a apropar-se a la seva part espiritual. Posteriorment, hi haurà una reflexió sobre el significat de la paraula espiritualitat. La ponència a càrrec del CETR, Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa, un espai laic al servei de l’estudi i el cultiu de la qualitat humana; aportarà nous elements que permetran els joves observar que l'espiritualitat està totalment lligada a l'escoltisme, i com el mètode escolta aposta per treballar-la.

 Els educadors i educadores dels agrupaments es troben sovint davant de reptes i situacions complexes que requereixen un treball reflexiu previ que orienti les seves respostes i accions. Els tallers de la trobada els faran qüestionar-se, alliberar la por a allò desconegut i repensar la seva pràctica.

A més, també tindrà lloc el Salt, l’espai on més de 100 claners i claneres (joves d’entre 16 i 18 anys) treballaran sobre el concepte de Clan, l’etapa formativa en que el grup de joves comença a familiaritzar-se amb l’autogestió, tot duent a terme un projecte propi. S'n diu SALT, perquè és el primer pas per introduir-se al món de l’educació en el lleure des de la perspectiva dels caps, d’una manera dinàmica i divertida.

Escoltes Catalans és entitat convocant de la manifestació “Volem acollir” del 18 de febrer, per això, durant el cap de setmana està prevista una acció en suport a la manifestació.