You are here

Per molts anys!

Enguany se celebra el centenari de les Escoles d'Estiu de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, de la qual la Fundació Escolta Josep Carol som membres. L'any 1914 es va realitzar la primera edició d'una Escola d'Estiu a Barcelona, organitzada des del Consell Pedagògic de la Diputació Provincial de Barcelona. L'any 1931, es va dur a terme la primera edició de la primera de l’etapa republicana. Des de llavors, han estat moltes les escoles d'estiu que s'han organitzat per tot el territori català, moltes les persones que les han fet possible, pensant en primer lloc en les necessitats de l'alumnat i compartint experiències, inquietuds, aprenentatges i sentiments entre mestres.

La FMRP té l'objectiu de millorar l'educació per als nens, nenes, nois i noies del nostre país. Les seves nombroses edicions han estat destinades als mestres convençuts que l'educació és futur, i que estan disposats a treballar per la cohesió social i la igualtat d’oportunitats d’aquest país. Actualment encara nous reptes enfocats a transformar la societat mitjançant una escola de qualitat i equitat.

El passat 5 de juliol van celebrar un acte per commemorar el compromís i el treball que tantes escoles d'estiu han demostrat al nostre país durant cent anys. Però no només això: la mirada al passat no evita posar els ulls en el futur, així que aquest aniversari pretén reivindicar el paper històric dels moviments de renovació pedagògica per fer-los partíceps del replantejament que la nostra escola necessita i on les escoles d'estiu puguin ser útils per a millorar l'educació del país.

Amb aquest repte al davant, des de la FMRP inicien un debat:  “Què és el que més et preocupa del que està passant? On és el problema segons la teva visió? Creus que hi podem fer alguna cosa?”. Al llarg dels dos propers anys, doncs, hi ha moltes coses a parlar, qüestionar, repensar i construir! 

Per tant, si ets d'aquells que encara teniu l’esperança que l’educació és una arma carregada de futur i una peça fonamental en la inversió per una societat més lliure, equitativa i compromesa, digues la teva, participa...i renova!