Esteu aquí

Arrenquen els camps de treball!

Des de l'1 de juliol, 7 dels 10 camps de treball  organitzats per la Direcció General de Joventut i gestionats per la Fundació Escolta Josep Carol  han començat amb  molta força. Els i les joves participants, vinguts de Catalunya o d'arreu del món, han arribat amb ganes de col·laborar en els projectes que es duen a terme durant aquest estiu a diferents comarques catalanes. 

 

 

 

Els camps de treball són projectes d'acció comunitària d'aprenentatge i servei, en què els participants es responsabilitzen de realitzar una tasca de suport en un indret en concret, en l'àmbit temàtic en què s'emmarqui cada projecte: social, mediambiental, cultural, etc. El propòsit dels camps de treball és proporcionar una experiència vivencial a joves que potser no han participat mai d'una proposta d'acció comunitària, per tal que puguin intervenir i participar en un medi determinat, no només aportant el seu temps i motivació, sinó també coneixent i interactuant directament amb l'indret i les persones que hi viuen. 

 

Les activitats per a menors d'edat han començat a Solivella, La Fatarella i l'Espluga de Francolí amb tres projectes relacionats amb la recuperació de patrimoni i de l'entorn natural dels tres indrets. A Alcarràs i a Reus, els Coopera estan proporcionant una experiència d'acostament al quart món a centres urbans, col·laborant en tasques de millora de l'habitabilitat de les llars de persones amb contextos socioeconòmics desafavorits. A Pinell de Brai ha començat el projecte en què la memòria històrica és el fil conductor de les tasques de millora de les trinxeres i refugis excavats durant la Guerra civil. Pel que fa als joves d'arreu del món, a La Llacuna ha començat un camp de treball internacional centrat en tasques de recuperació arqueològica.

 

En els propers dies començaran els 3 altres projectes que completen la proposta de camps de treball de la FEJC per aquest estiu: la recuperació de camins i d'entorn natural a Borredà, Montgai i a Pont de Suert.