Esteu aquí

Eines i estratègies per a la participació social

No coneixes el darrer número de la col·lecció Tambali, recursos per educar en valors? Es tracta del llibre Passem a l'acció!, de l'Ingrid Llopart i l'Anna Sellarès, que ofereix un recull d'eines i recursos per treballar de manera transversal actituds, habilitats i competències que facilitin i impulsin l'aprenentatge i la vivència de la participació.

Participar és decidir i implica dialogar, compartir idees, treballar en equip, relacionar-se amb altres i compartir objectius comuns. I tot això en un espai i un context social concret. L'aprenentatge de la participació no és espontani ni es fa a través de la teoria, sinó que cal un procés gradual d'adquisició d'unes determinades habilitats i maneres de fer, com ara: l'autonomia individual, la confiança en el grup, la iniciativa, la capacitat crítica i d'anàlisi, la cooperació o la gestió del conflicte. És un aprenentatge molt lligat a la relacions entre les persones i a la pròpia experiència participativa.

Com tots els Tambali, el llibre proposa activitats per a infants i joves de 6 a 18 anys, adequades per dur a terme tant en espais d'educació formal com no formal. Per aquest motiu, pot ser-vos molt útil si sou mestres, professors, educadors socials, caps, monitors, animadors socioculturals, etc.

D'aquí uns mesos, posarem a la vostra disposició la maleta pedagògica associada al llibre, amb tots els materials necessaris per desenvolupar les activitats. La podreu demanar de manera gratuïta per fer-la servir durant 15 dies! 

Si voleu més informació sobre la resta de títols de la col·lecció, podeu clicar aquí.