Esteu aquí

Escoltes Catalans celebra els 40 anys!

Escoltes Catalans ha celebrat aquest curs els 40 anys d’història; i com no podia ser d'una altra manera, ho hem celebrat... dues vegades!

El  28 de maig va tenir lloc la primera celebració, organitzada per la FEJC; un acte conduït per Elisabet Carnicé al teatre del Centre Cívic de Can Felipa que va comptar amb les intervencions de Francesc Mateu, Miquel Essomba, Eduard Vallory i Elena González, presidenta d'Escoltes Catalans, que van aportar reflexions sobre el paper de l'escoltisme en l'educació d'infants i joves, i sobre el pes que té, ha tingut i tindrà en la nostra societat. L'actriu Silvia Bel va aportar el punt emotiu de l'acte quan va llegir la carta que un pare va escriure per a la seva filla just abans de marxar per primera vegada de campaments. A banda de les reflexions, també hi va haver lloc per l'art; des de la pintura, de la mà dels il·lustradors Angel Sauret i Rebeca Luciani, fins al clown Katraska i la música de Joan Casares trio, amb la cançó del 40è aniversari, interpretada per l'Anna Puig, Veguera del Barcelonès de l'Associació. Podeu veure el vídeo de la celebració aquí.

El 6 de Juny hi va haver la celebració amb tota l'Associació; en què els agrupaments van apadrinar gairebé 150 km del Camí, una ruta de senderisme cultural senyalitzada de forma participativa.

A la tarda, 700 membres actuals i antics de l’Associació es van trobar  a Vilanova i la Geltú on s'hi van organitzar activitats per als més petits sobre l’escoltisme i set conferències: Educació contra la xenofòbia, Reptes de l’escoltisme català, Tots eduquem!,  Educar vol dir prendre partit,  Lideratge col·laboratiu com a motor de canvi, Dissentir, Resistir, Incidir,  Medi natural: espai d’aprenentatge i creixement.

Podeu veure el vídeo de la celebració aquí!

#40anysambtu