Esteu aquí

Èxit als camps de treball

Els camps de treball que aquest estiu ha gestionat la Fundació Escolta Josep Carol han estat tot un èxit! Els horts solidaris d'Alcarràs i la recuperació de la memòria històrica a Corbera d'Ebre han sigut dos dels camps que han despertat més interès per part dels mitjans, ja que es tracta de projectes ambiciosos i molt enriquidors.

'Esclatant la memòria', el camp de treball de Corbera d'Ebre, ha permès als participants implicar-se de manera directa i activa en la recuperació d’una part de la memòria històrica i democràtica d’un poble que va patir molt en la guerra civil espanyola. A partir de les tasques de reconstrucció del Poble Vell, un grup de joves de 15 a 17 anys han pogut apropar-se a la realitat de la guerra civil a la vegada que vivien una experiència inoblidable de convivència amb els companys.

A Alcarràs, el camp anomenat 'Llaurem l'asfalt!' ha contribuït en la creació d’horts integrats paisatgísticament com alternativa d’oci i pràctica saludable i terapèutica. Els joves participants, a través de la feina al camp, han ajudat a persones amb risc d’exclusió social a trobar un espai de relació amb d’altres persones, una responsabilitat, un lloc on s’hi sentin a gust, i tenir un petit recurs alimentari quan el projecte estigui una mica més avançat.

D'altra banda, també han tingut molt de ressò  ‘L’ós dels Pirineus’ a Alòs d’Isil, i les dues edicions del ‘Coopera’. ‘L’ós dels Pirineus’ pretén ajudar a la preservació de l’ós bru, espècie indicadora de la màxima qualitat de l’hàbitat i el medi ambient. Els participants han ajudat en tasques de de plantacions de cireres i pomeres -de les quals  s’alimenta aquest animal- per assegurar la seva alimentació.

'Coopera Reus' i el 'Coopera Mollerussa' són dos camps en els quals es rehabiliten pisos de persones amb problemes socioeconòmics residents en aquests dos municipis. Mitjançant la cooperació entre habitants i participants, els joves participants han col·laborat a canviar el Quart Món a partir del contacte, l’intercanvi i la convivència en l’espai local.