Esteu aquí

Gran estiu...i la resta de l'any, encara més!

L’acció educativa adreçada a infants i joves no associats per tal d'apropar-los als valors i al mètode escolta és una de les línies d'acció de la FEJC. 

Durant tot l'any duem a terme quatre casals diaris: el Quico Sabaté a l’Hospitalet de Llobregat i La Sedeta, Ca l’Arnó i el Xalet a Barcelona. Els quatre estan oberts totes les tardes al llarg del curs i al mes de juliol han ampliat horaris i s’han transformat en casals d’estiu, tots ells molt ben valorats per totes les famílies que en son usuàries.

A més, al juny i juliol hem impulsat especialment els casals de vacances per tot el territori. Enguany n'hem organitzat 14: a Sant Feliu de Codines, Torredembarra, Mollet del Vallès, Mollerussa, Montcada i Reixac (en aquest municipi n’hem fet 5!), L’Hospitalet del Llobregat, Barcelona (3), i hem col•laborat en la gestió d’un casal més a El Vendrell. Cal destacar que els dos primers han estat duts a terme amb la col•laboració dels respectius agrupaments d’aquells municipis (l’AE Makalu i l’AE Els Salats), de manera que s’han pogut generar sinergies profitoses entre les dues entitats. 

D'altra banda, mantenim els camps de treball ‘Estiu Jove’, que són accions comunitàries d’Aprenentatge i Servei on els joves participants es responsabilitzen de realitzar una feina de suport en l’àmbit social, mediambiental o cultural a canvi d’una experiència vivencial. Enguany hem dut a terme vuit camps, alguns ja considerats un clàssic, com els Coopera, L’Ós dels Pirineus o l’Esclatant la memòria. Com a novetats, tres: en primer lloc, Camins amb història, en què s’han desenvolupat treballs de recuperació dels camins de la Ribera del Riu Segre i l’Horta d’Alcarràs, a banda de rehabilitar l’antic Molí del Sastre; d’altra banda, Les pedres escèniques, centrat en l’habilitació de l’escenari de la tradicional representació de ‘La Passió’ de Vilalba dels Arcs, un projecte col•lectiu que uneix tots els veïns del municipi; finalment, Els íbers, la vida sota terra, que ha permès que un grup de joves s’endinsin en el món de l’arqueologia a partir de les troballes en un jaciment íber de La Llacuna.

Dues joves participants del camp Coopera Mollerussa, la Marta i la Clàudia, han volgut fer el treball de recerca de 2n de batxillerat sobre aquest tema i han preparat aquest muntatge a partir de la seva experiència. Enhorabona!