Esteu aquí

La Fundació Escolta Josep Carol i Escoltes Catalans ens comprometem amb el dret a decidir

En els darrers anys, a Catalunya s'ha viscut un procés de replantejament de moltes qüestions a nivell ciutadà i el poble s'ha mobilitzat en diverses ocasions per reclamar l'exercici d'un dret bàsic i essencial: el dret a vot per decidir el futur polític col·lectiu.

La Fundació Escolta Josep Carol (FEJC), així com la nostra associació referent Escoltes Catalans (EC), creiem en la participació i la democràcia com a eina bàsica de construcció social. Per aquest motiu, a l'Assemblea General Ordinària d'EC, celebrada a Lleida l'any 2012, es va aprovar una proposta amb l'objectiu d' explicitar el compromís de l'Associació amb el dret a decidir dels catalans i la FEJC ha volgut seguir aquest exemple.

Aquesta setmana, tant EC com la FEJC hem fet arribar a l’Assemblea Nacional Catalana el nostre compromís i disposició a cooperar amb les nostres institucions per fer possible la Consulta del dia 9 de novembre i donar suport al president de la Generalitat quan la convoqui. L’ANC farà arribar aquest compromís, junt amb d’altres organitzacions del teixit associatiu del país, a la Presidència del Parlament de Catalunya en el moment que consideri convenient.