Esteu aquí

Reivindiquem el dret a l'habitatge digne a Reus

Coopera amb Reus’ és un camp de treball organitzat per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol que té com a objectius millorar les condicions de vida dels col·lectius en risc d’exclusió social fomentant accions locals i contribuint a la defensa dels drets humans a través de la millora de les condicions d’habitabilitat dels pisos. Els i les joves tenen la possibilitat de conviure amb persones que viuen situacions socioeconòmiques complicades i de col·laborar en la millora de les seves condicions de vida a través de la rehabilitació dels seus seus pisos. Del 23 de juliol al 6 d’agost, 24 joves d’entre 15 i 17 anys conviuen amb veïns i veïnes escollits  segons el criteri dels professionals de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, cooperant amb ells per millorar els seus habitatges i entenent una mica millor les arrels de la pobresa a les nostres ciutats i barris.

Mitjançant la reivindicació del dret a l’habitatge digne, el camp fomenta la presa de consciència dels valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho, es plantegen dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques tècniques per contribuir a la millora de les condicions de vida de la població destinatària alhora que participants i veïns conviuen i aprenen els uns dels altres. De l’altra, la sensibilització dels i les joves per promoure la solidaritat i afavorir la inclusió social, entenent l’educació com a eina per a la transformació social i impulsant la implicació associativa i col·lectiva per construir una societat millor.

A banda de les tasques més tècniques als pisos, els participants també duen a terme activitats complementàries per conèixer una mica més l’entorn, com ara excursions als voltants del municipi o la ruta del modernisme, per adquirir coneixements històrics i culturals de la ciutat.

El camp de treball ‘Coopera Reus’ neix a partir del projecte d’Aprenentatge i Servei d’Escoltes Catalans, “la Murga, pel dret a l’habitatge digne”, que es duu a terme des de fa 20 anys al Barri Gòtic de Barcelona i  des d’en fa 5 al Casc Antic de Lleida.