Ens sumem a la campanya #SalvemElsCampaments

A falta de dos mesos per l’inici de la campanya de campaments i activitats d’estiu 2024, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que cal tancar 79 dels 156 terrenys d’acampada per manca d’autorització del mateix ens públic. Aquesta decisió, ha afectat a més de 200 reserves fetes per als mesos de juny, juliol i agost d’agrupaments, esplais i altres entitats.

És per aquest motiu, que, des de la Fundació, ens sumem a la campanya #SalvemElsCampaments d’estiu i demanem a l’administració el reconeixement de la nostra tasca i la col·laboració per tal de poder garantir els campaments i activitats d’estiu a més de 12.000 infants i joves que s’han vist afectades per la decisió de l’ACA.

Els campaments d’estiu són una de les principals activitats de l’associacionisme educatiu. Els 500 agrupaments i esplais repartits arreu del territori català treballen durant tot el curs per a preparar el projecte pedagògic que els envolten, amb l’esforç, temps i dedicació de joves voluntàries que fan de caps i monitores i impulsen el seu valor i compromís amb la sostenibilitat i la custòdia del territori.

Cal recordar que la reivindicació va més enllà de la denúncia de la gestió de l’ACA. L’impacte de la Covid-19 l’any 2020 va ser el detonant d’una pressió administrativa sobre les activitats de l’associacionisme educatiu que s’agreuja any rere any. L’emergència climàtica i les restriccions que se’n deriven – com la suspensió d’activitats pel Pla Alfa- dificulten i afegeixen més incertesa a la celebració dels campaments.

Per aquest motiu, des de les diferents entitats de lleure educatiu (Escoltes Catalans, Minyons i Guies de Catalunya, Acció Escolta, Esplac i MCECC), s’ha llençat una convocatòria de mobilització per a la defensa dels campaments el pròxim 1 de juny. Hi estan cridats els 500 agrupaments i esplais d’arreu del territori així com infants, joves, famílies, caps i monitores, responsables associatives i totes aquelles persones externes que vulguin defensar la causa.

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Skip to content