Escoltes Catalans

Escoltes Catalans és l’associació laica de l’escoltisme català, a la qual donem suport, formada per 43 agrupaments i més de 3.500 infants i joves, que fa més de 45 anys que desenvolupa, de manera voluntària, un projecte educatiu i juvenil arreu del territori català.

Infants i joves participen en l’escoltisme, el major moviment infantil i juvenil del planeta, amb més de 40 milions de persones. Les caps, joves voluntàries, eduquen basant-se en el mètode escolta, que se centra en la pedagogia de l’acció, activitats que parteixen de l’interès de l’infant i jove, i en el treball en petit grup.

A través dels caus de cap de setmana, les excursions i els campaments, Escoltes Catalans contribueix a l’educació de persones felices, crítiques i compromeses que construiran un país més just, socialment i ambiental. Alhora participen activament en el nostre entorn per treballar pels drets humans, el feminisme i la cohesió social.

El Mètode Escolta:

El mètode escolta defineix, juntament amb els nostres principis i valors, el moviment a la qual donem suport: l’escoltisme. És un camí a seguir per arribar als nostres objectius, un marc pedagògic compartit amb la resta del moviment escolta mundial que s’adapta al context: als objectius, les característiques d’infants i joves o l’entorn social. 

Està constituït per una sèrie d’elements relacionats entre si, formant un sistema que té en compte totes les dimensions (intel·lectual, emocional, social, física i espiritual) i on la persona esdevé protagonista del seu procés d’aprenentatge. Un procés que fa acompanyada d’un grup d’iguals i de l’equip de caps, en contacte continu amb el seu entorn, país i implicant-se en el grup, l’agrupament, la comunitat local i global.

Per a tal fi, el mètode escolta es proveeix dels següents elements pedagògics:

Caps com a acompanyants
Marcs socials i naturals
Marc simbòlic
Progrés personal
Pertinença a petits grups
El Compromís
0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Skip to content