En marxa el casal d’estiu del Quico Sabaté!

Un any més, el Casal d’Infants i Joves Quico Sabaté duu a terme el seu casal d’estiu, que té per objectiu proporcionar un espai de lleure a infants i joves – tant als que hi participen de les activitats del casal durant l’any com als que no- durant el període de vacances.

Gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, des del 2002, el Quico Sabaté, ubicat al barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat, busca donar suport en la conciliació laboral i familiar i prevenir situacions de risc i/o vulnerabilitat. En altres paraules, cobrir la necessitat social i educativa que neix fruit de la realitat social, laboral i familiar d’infants, joves i famílies del barri.

D’aquesta manera, durant les tardes del curs escolar, infants i joves entre 3 i 17 anys acudeixen al Casal, on duen a terme activitats de lleure que tenen per objectiu fomentar l’educació en valors i, alhora, reben suport escolar per part dels monitors i monitores del propi casal. Amb l’arribada de les vacances, el projecte augmenta tant el nombre d’infants i joves que participen de l’activitat, com en el nombre d’hores. Així mateix, durant 6 setmanes es realitza el Casal d’Estiu en horari de matí i de tarda per tal que puguin gaudir d’un espai de lleure i, alhora, facilitar la conciliació a les seves famílies.

Així doncs, ara que ha arribat l’estiu, el Quico Sabaté enceta el seu Casal d’estiu, que enguany es durà a terme del 25 de juny al 2 d’agost a l’Escola Provençana de l’Hospitalet de Llobregat. Tot s’iniciarà amb la visita d’una pilot d’avió, que convidarà als i les infants i joves a viatjar per tot el món. Així doncs, cada setmana s’embarcaran en una aventura diferent que els portarà a viure multitud d’experiències cada dia, a descobrir els indrets més recòndits del planeta, i a conèixer algunes de les cultures i tradicions d’arreu del món.

Per a la present edició, el Casal d’Estiu acollirà més de 100 infants i joves d’entre 3 i 17 anys de diferents escoles i instituts del barri de Santa Eulàlia, augmentant així el nombre de participants respecte l’any passat. A més, enguany també incrementa el nombre de centres educatius amb qui col·labora el projecte.

Aquestes propostes educatives que duu a terme el Casal Quico Sabaté tenen un gran impacte en la qualitat de vida de les famílies. La gran majoria d’aquestes, vinculades a serveis socials i amb un alt risc d’exclusió i vulnerabilitat, troben en el Casal una oportunitat per a divertir-se, relacionar-se i passar part de l’estiu en un entorn favorable pel creixement dels seus infants.


Amb el suport de:

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Ves al contingut