La Fundació oferirà acompanyament en casos d’ASI també a les entitats juvenils

La Fundació Escolta Josep Carol oferirà acompanyament en casos d’Abusos Sexuals Infantils (ASI) a les entitats juvenils de Barcelona a través del servei del Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils (CRAJ) de Barcelona i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).

Un servei gratuït dirigit a acompanyar els casos d’Abusos Sexuals Infantils (ASI), facilitar eines, mecanismes i suports per afrontar aquest tipus de situacions i generar una transformació interna de les entitats.

Dirigit a organitzacions que pretenguin impulsar una cultura de prevenció dels ASI i rebre suport, ja sigui entre menors, majors-menors d’edat o amb persones externes a l’entitat. També s’ofereix acompanyament per aquelles entitats que els preocupen les conductes inadequades al voltant de la relació amb menors al si de l’entitat.

El servei també oferirà acompanyament en la gestió de conflictes, a càrrec de La Lluerna i acompanyament en els casos d’agressions masclistes pel Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS).

Què inclou el servei?

 1. Primer contacte amb el CRAJ i derivació al servei professional corresponent. Valoració del tipus d’acompanyament, de l’encaix en els diferents àmbits i la revisió dels criteris d’inclusió d’aquest, segons la situació viscuda i els seus elements.
 2. Primera reunió d’exposició de la situació amb les professionals que acompanyaran el cas. Trobada inicial amb l’equip, entitat o assemblea per abordar la situació, comprendre el cas i avaluar les necessitats del procés (nombre de sessions, agents que hi intervenen, etc.).
 3. Sessions d’acompanyament. Primers passos per a l’abordatge i per implementar els canvis en el si de l’entitat. L’acompanyament tindrà un mínim de dues sessions, que seran ampliables segons la necessitat del procés de l’entitat.
 4. Reunió de seguiment amb el CRAJ. Sessió de valoració de l’estat de l’entitat després d’un període de 3 a 6 mesos des d’haver finalitzat l’acompanyament.

Un servei que neix als nostres serveis i agrupaments

El curs passat la Fundació Escolta Josep Carol va incorporar el treball preventiu dels Abusos Sexuals Infantils (ASI) de forma transversal a tots els serveis i projectes de la fundació. Un càrrec que s’assumeix de forma compartida amb Escoltes Catalans i que suposava l’acompanyament gratuït a tots els agrupaments d’Escoltes Catalans en casos d’ASI o conductes inadequades. Ara, aquest servei, a través del CRAJ i el CJB s’amplia a la resta d’entitats juvenils que pretenguin abordar aquestes situacions de Barcelona.

0
  0
  Cistella
  La teva cistella està buidaTornar a la botiga
  Skip to content