Projectes anteriors

Els serveis educatius de la Fundació compten amb més de vint anys d’experiència gestionant projectes de tota mena: casals diaris infantils, casals de joves, camps de treball, estades solidàries, casals de vacances, campaments, colònies, activitats extraescolars, crèdits de síntesi, i moltes altres activitats singulars, tant en l’àmbit de l’educació no formal com de l’ensenyament reglat.

Alguns dels nostres projectes anteriors són:

E-Joc( 2022-2024)

Es tracta d’un projecte d’intervenció sòcioeducativa i esportiva al pati de l’IES Barcelona-Congrés. Tenia per objectiu fomentar els hàbits saludables de les joves a través del lleure i l’esport, així com promoure les relacions comunitàries amb altres agents que treballen al territori. Aquest projecte estava emmarcat en el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per Foment de Ciutat, per tal d’oferir espais d’oci alternatiu, accessible i saludable a les joves de Can Peguera i el Turó de la Peira, barris del districte de Nou Barris.

Espai 3 Ulls (2022-2023)

L’Espai Tres Ulls era un equipament híbrid on es combinava l’educació obligatòria de primària i secundària amb altres activitats de caire comunitari, adreçades a tot el veïnat de Trinitat Nova i el seu entorn, agafant com a protagonistes les propostes sorgides per part de les entitats i el veïnat, i ampliant l’horari d’obertura d’aquest equipament. El projecte tenia per objectiu fomentar la participació i construcció de propostes compartides, més que el mer consum d’activitats

Can Tauler (2016-2023)

L’Espai Jove Can Tauler ha estat de referència per a les joves de Montcada i Reixac, on trobar resposta a les seves necessitats i interessos. Amb cursos, tallers, jornades, punts d’informació, estudis de gravació, espais de trobada, punts d’informació i projectes d’aprenentatge-servei, ha esdevingut un eix vertebrador en el seu desenvolupament, motivant a les joves cap a la implicació i la participació activa.

Casal d’estiu de l’Escola Sant Felip Neri (2022)

El Casal Sant d’estiu de l’Escola Sant Felip Neri dissenyada a mida per infants de 3 a 8 anys de Ciutat Vella, la majoria dels quals són de la mateixa escola,. Basat en la coeducació, l’educació emocional, la participació activa i el respecte a la diversitat, proposa la descoberta de la metodologia escolta, i la possible vinculació a l’agrupament escolta Ermessenda, situat al barri Gòtic.

Tallers per a joves amb la finalitat de fomentar l’associacionisme juvenil (2022-2023)

Són espais centrats en el desenvolupament de les competències personals i grupals encarades a l’associacionisme i la participació, així com en la facilitació d’estratègies i eines per
desenvolupar-les dirigides a grups d’alumnes d’ensenyament secundari, d’edat d’entre 14 i 18 anys

Servei de Dinamització Juvenil Comunitària a Ciutat Vella (2022-2023)

Un servei de dinamització i cohesió social al districte de Ciutat Vella, basat en la participació directa d’infants i joves en el seu entorn immediat, la promoció de l’autonomia i l’autogestió (incloent el foment de l’associacionisme juvenil) i l’adquisició d’habilitats i competències necessàries per tal d’exercir els seus drets com a ciutadans.

Baobab (2020-2021)

El Baobab és un programa de lleure educatiu, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) amb la finalitat d’impulsar noves propostes de lleure associatiu als barris, enfortir i acompanyar les entitats de lleure existents i visibilitzar el lleure associatiu. 

Espai Química (2020-2021)

Un espai que propicia la descoberta de l’entorn, obrint les seves portes a joves amb necessitats clares que busquen un lloc on relacionar-se entre si com a iguals, on sentir-se reconeguts i acollits. Ha estat treballant per la consolidació d’un grup de joves estables que lideri qüestions de l’espai a les que tan sols ells poden respondre.

Casal d’estiu Emozona’t (estiu 2021)

Projecte realitzat a la Zona Nord de Nou Barris conjuntament amb Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. Un espai educatiu que permet a infants i famílies que normalment no disposen d’accés a aquest tipus d’activitats, un espai d’oci i relació comunitària nou.

Patis Oberts (estiu 2021)

Als Barris de Turó de la Peira, Can Peguera i Prosperitat, hem creat un espai de lideratge i participació de l’espai, un lloc on poder xerrar de temes que els interessen, compartir idees, opinions, sobre com es troben emocionalment i organitzar activitats internes i externes. Forma part del Pla de Barris de la ciutat.

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Ves al contingut