Projectes anteriors

Els serveis educatius de la Fundació compten amb més de vint anys d’experiència gestionant projectes de tota mena: casals diaris infantils, casals de joves, camps de treball, estades solidàries, casals de vacances, campaments, colònies, activitats extraescolars, crèdits de síntesi, i moltes altres activitats singulars, tant en l’àmbit de l’educació no formal com de l’ensenyament reglat.

Alguns dels nostres projectes anteriors són:

Espai 3 Ulls (2022-2023)

L’Espai Tres Ulls és un equipament híbrid on es combina l’educació obligatòria de primària i secundària amb altres activitats de caire comunitari, adreçades a tot el veïnat de Trinitat Nova i el seu entorn, agafant com a protagonistes les propostes sorgides per part de les entitats i el veïnat, i ampliant l’horari d’obertura d’aquest equipament. El projecte vol fomentar la participació i construcció de propostes compartides, més que el mer consum d’activitats

Can Tauler (2016-2023)

L’Espai Jove Can Tauler ha estat de referència per a les joves de Montcada i Reixac, on trobar resposta a les seves necessitats i interessos. Amb cursos, tallers, jornades, punts d’informació, estudis de gravació, espais de trobada, punts d’informació i projectes d’aprenentatge-servei, ha esdevingut un eix vertebrador en el seu desenvolupament, motivant a les joves cap a la implicació i la participació activa.

Casal d’estiu de l’Escola Sant Felip Neri (2022)

El Casal Sant d’estiu de l’Escola Sant Felip Neri dissenyada a mida per infants de 3 a 8 anys de Ciutat Vella, la majoria dels quals són de la mateixa escola,. Basat en la coeducació, l’educació emocional, la participació activa i el respecte a la diversitat, proposa la descoberta de la metodologia escolta, i la possible vinculació a l’agrupament escolta Ermessenda, situat al barri Gòtic.

Tallers per a joves amb la finalitat de fomentar l’associacionisme juvenil (2022-2023)

Són espais centrats en el desenvolupament de les competències personals i grupals encarades a l’associacionisme i la participació, així com en la facilitació d’estratègies i eines per
desenvolupar-les dirigides a grups d’alumnes d’ensenyament secundari, d’edat d’entre 14 i 18 anys

Servei de Dinamització Juvenil Comunitària a Ciutat Vella (2022-2023)

Un servei de dinamització i cohesió social al districte de Ciutat Vella, basat en la participació directa d’infants i joves en el seu entorn immediat, la promoció de l’autonomia i l’autogestió (incloent el foment de l’associacionisme juvenil) i l’adquisició d’habilitats i competències necessàries per tal d’exercir els seus drets com a ciutadans.

Baobab (2020-2021)

El Baobab és un programa de lleure educatiu, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) amb la finalitat d’impulsar noves propostes de lleure associatiu als barris, enfortir i acompanyar les entitats de lleure existents i visibilitzar el lleure associatiu. 

Espai Química (2020-2021)

Un espai que propicia la descoberta de l’entorn, obrint les seves portes a joves amb necessitats clares que busquen un lloc on relacionar-se entre si com a iguals, on sentir-se reconeguts i acollits. Ha estat treballant per la consolidació d’un grup de joves estables que lideri qüestions de l’espai a les que tan sols ells poden respondre.

Casal d’estiu Emozona’t (estiu 2021)

Projecte realitzat a la Zona Nord de Nou Barris conjuntament amb Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. Un espai educatiu que permet a infants i famílies que normalment no disposen d’accés a aquest tipus d’activitats, un espai d’oci i relació comunitària nou.

Patis Oberts (estiu 2021)

Als Barris de Turó de la Peira, Can Peguera i Prosperitat, hem creat un espai de lideratge i participació de l’espai, un lloc on poder xerrar de temes que els interessen, compartir idees, opinions, sobre com es troben emocionalment i organitzar activitats internes i externes. Forma part del Pla de Barris de la ciutat.

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Skip to content