Tret de sortida als cursos de monitors de l’Escola Forca

Més d’un centenar de joves d’arreu de Catalunya comencen a formar-se en el lleure gràcies als cursos que la Fundació ha organitzat per a aquestes vacances.

Un any més, l’Escola Forca posa en marxa diversos cursos de formació en el lleure arreu del territori català amb l’objectiu de preparar als i les joves per tal que puguin intervenir de manera educativa en espais de lleure amb infants i joves. En altres paraules, els i les capacita perquè puguin organitzar, dinamitzar i avaluar activitats i projectes en el lleure a través de l’aplicació de tècniques específiques d’animació grupal.

L’Escola Forca és una escola d’educadors i educadores en el lleure infantil i juvenil que, des del 1982, busca que els propis educadors i educadores esdevinguin una font de coneixement i recursos, amb capacitat per transmetre valors i impulsar actituds en els infants i joves. Així doncs, les propostes educatives que duu a terme l’escola es fonamenten en els més de 40 anys d’experiència formativa i incorporen les perspectives que duen a terme, dia a dia, la Fundació Escolta Josep Carol i Escoltes Catalans.

Enguany, la primera formació en arrancar ha estat el curs de monitors/es de Barcelona que, fins al 9 de juliol, s’imparteix a la pròpia seu de la Fundació. Aquest curs, juntament amb el de La Riba (Alt Camp), són els principals cursos que, any rere any, la Fundació i l’Escola Forca posen en marxa per a joves de caus, esplais i, en definitiva, per a tothom que es vulgui formar en l’àmbit del lleure.

Com a tret diferencial, el curs de La Riba es duu a terme en el terreny d’acampada d’aquesta petita població de l’Alt Camp i té una durada de 12 dies, és a dir, els i les joves acampen i conviuen durant aquest període, on, a banda d’aprendre i formar-se, estableixen forts vincles d’amistat.

En aquests dos casos, i en la seva tasca per promoure els valors per l’escoltisme, Escoltes Catalans beca als i les caps de l’associació amb un 25% de descompte a l’hora de fer la inscripció.

Gràcies a la col·laboració de les entitats i administracions públiques, també s’han
pogut coordinar i organitzar altres cursos a altres punts del territori:

Sant Pere de Ribes (Garraf): Un curs de monitors/es.
Mollerussa (Pla d’Urgell): Un curs de monitors/es i dos cursos de premonitors/es.

Així doncs, per a aquest estiu, l’Escola Forca ha organitzat un total de 6 cursos arreu de Catalunya (Barcelona, La Riba, Sant Pere de Ribes i Mollerussa) i, en total, seran 114 les joves que es formaran en el lleure gràcies a la Fundació Escolta Josep Carol.

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Ves al contingut