Els projectes educatius obren les seves portes

Amb l’arribada del mes de setembre posem en marxa de nou els nostres projectes educatius diaris, distribuïts a diferents zones de l’àrea metropolitana de Barcelona: el barri de Santa Eulàlia de l’Hospitalet, el barri del Raval o la zona de Nou Barris de Barcelona.

Emprenem aquest curs 2023-24 amb ganes i il·lusió partint de l’experiència de les darreres edicions dels projectes, que han permès consolidar-nos com a un instrument socioeducatiu clau.

Casal Quico Sabaté

Amb més de 20 anys de trajectòria, el Casal d’Infants i Joves Quico Sabaté emprén un curs més donant resposta a la necessitat d’un espai de lleure socioeducatiu al barri de Santa Eulàlia, mitjançant el qual afavorir el procés d’acompanyament en el desenvolupament integral d’infants, joves i les seves famílies.

Per a infants i joves de 3 a 16 anys, de dilluns a divendres de 16.30h a 19h.

En marxa des del 4 de setembre per a totes les edats, excepte per al grup de joves, que començarà el dilluns 18 de setembre.

L’Espai Familiar Sabatetes

L’Espai Familiar Sabatetes, nascut recentment, es posa en marxa de nou per esdevenir un trobada setmanal per a famílies amb infants des del naixement fins a tres anys on les famílies, acompanyades d’un equip de professionals, poden compartir les seves experiències en relació a la criança de l’infant durant aquests primers mesos.

L’Espai familiar obre de dilluns a dijous de 10h a 12h al carrer Rosell 2 de l’Hospitalet de Llobregat, al barri de Santa Eulàlia.

L’Espai 3 Ulls

A finals del mes de setembre també obra les portes de nou l’Espai Tres Ulls. Un equipament híbrid situat a la zona de Trinitat Nova, on es combina l’educació obligatòria de primària i secundària amb altres activitats de caire comunitari, adreçades a tot el veïnat i el seu entorn, que es converteixen en els protagonistes que configuren l’espai a través de les seves pròpies propostes.

Els tallers d’estudi Assistit

Engeguen les escoles i això implica també l’inici dels Tallers d’Estudi Assistit: espais de suport a l’escolarització fora de l’horari lectiu que oferim a alumnes de primària i secundària amb la intenció de garantir l’èxit escolar i la igualtat d’oportunitats per adquirir hàbits i tècniques d’estudi, i a la vegada assolir unes bones bases curriculars acadèmiques. 

Els patis oberts: Ejoc

L’Institut Barcelona-Congrés també obra les seves portes als joves amb l’objectiu de promoure hàbits saludables a través dels del lleure i l’esport i fomentar les relacions comunitàries amb altres agents que treballen al territori. Un projecte emmarcat en el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per Foment de Ciutat, per tal d’oferir espais d’oci alternatiu, accessible i saludable a les joves de Can Peguera i el Turó de la Peira, barris del districte de Nou Barris.

Kn60 Lab

I el nostre darrer projecte, posat en marxa el mes de juliol: Kn60 Lab és un espai de dinamització juvenil al barri del Raval: una una escola de participació, un espai d’acollida i de promoció l’autogestió entre els joves.

Un espai ubicat a l’antiga Escola Massana, que pretén assentar les bases del futur equipament juvenil de Can Seixanta, tant a nivell de contingut com de continent, però alhora també es busca un segon objectiu: crear un imaginari positiu al Raval sobre aquest equipament públic, és a dir, que els veïns i veïnes coneguin l’espai i el procés de bastiment del mateix, motivar la seva acceptació i que el teixit del barri participi també en el projecte.

0
    0
    Cistella
    La teva cistella està buidaTornar a la botiga
    Skip to content